Tips för ett säkrare hem

Självförsvar är perfekt för att skydda sig själv om man mot förmodan skulle råka ut för ett överfall och ett bra larmsystem är perfekt skydd för hemmet, men detta är inte de ena åtgärder man kan vidta för att säkra sig själv och sitt hem. Det finns en rad olika tips och tricks man kan använda sig av så man minskar risken för inbrott, och dessa sker oftare än man kan tro och har ökat de senaste åren. Med detta sagt så borde säkerheten hemma vara en av de högsta prioriteter du har på din lista. Har man inte något larmsystem eller vill man bara säkra hemmet lite extra kommer här några tips på hur du kan göra detta.

Tips för ett säkrare hem

En säker ingång

Till en början bör man ta sig en titt på ytterdörren då 33 procent av inbrottstjuvarna ändå väljer denna vägen när de ska bryta sig in. Men det är inte bara ytterdörren som behöver inspekteras, ta en titt på alla dörrar som finns i ditt hem. Här bör man se till så dörrkarmarna är starka och gångjärnen skyddade. Träet skall inte vara ihåligt och om din dörr har ett litet brevinkast, se då till att man inte kan sträcka in handen i det och nå fram till låset. Även om ytterdörren är en fin central punkt i huset så se till att inte offra säkerheten för en vacker syn. Har inte dörren ett titthål bör du installera ett sådant omgående för att kunna ha lättare koll på vem som kommer och inte.

Inbrottssäkra fönster

Fönstren är ett annat ställe där inbrottstjuvar föredrar att ta sig in och de spärrar som kommer med fönstret från tillverkaren är inte alltid de mest säkra, ibland är de helt enkelt ohållbara. Dessa bör istället ersättas av lås som öppnas och stängs med hjälp av en nyckel för att öka säkerheten i dessa passager. Man kan också överväga att sätta en skyddsfilm på glaset så det, om det krossas, ändå inte ger en passage in i ens hem. 23 procent av inbrotten sker genom fönster på nedervåningen, men för det ska man inte glömma bort att säkra fönster högre upp.

Grannsamverkan

En underskattad säkerhet för hemmet är faktiskt grannarna. Lär man känna dessa har man automatiskt en form av övervakning utanför hemmet. Grannarna har koll på området runt omkring och kan hjälpa dig hålla koll på ditt hem när du inte är hemma, händer något underligt i ditt hem ringer en bra granne och talar om det för dig, framför allt om det händer något kring just det hus du bor i. När man väl lärt känna dessa kan ett bra tips vara att låta dessa gå runt i ditt hur och ta sig en titt på säkerheten i ditt hem, ett par färska ögon kan hjälpa dig att se sådant som du själv missat. Kanske har dessa också tips som du själv inte har tänkt på och kan ge dig råd för vad du bör ändra på för att få hemmet säkert. Ens eget hem kan aldrig bli för säkert och vi går hellre steget för långt för att skydda det vi håller som allra mest kärt.

Grannsamverkan

Related Post