Skydda din identitet och privatliv

Skydda din identitet och privatliv

I dagen samhälle är det otroligt enkelt att få sin identitet stulen främst via internet. Föreningar av Internetanvändare eller företag, som Microsoft, påpekar att användning av Internet kan bli riskabelt om inga skyddsåtgärder vidtas. Dock kan ingenting ge bättre skydd än ens egen vaksamhet. Många listor har gjort där man uppvisar olika tips på hur man på bästa sätt skyddar sin identitet på nätet och nedan finns några av dessa exempel.

Tips till identitet skydd på internet

Ett bra tips är att använda flera e-postadresser. Den bästa praxisen är att behålla minst tre e-postadresser, alltså en för sociala nätverk, en för personliga interaktioner och en för service, kunder, prenumerationer på nyhetsbrev. Detta kommer att minska antalet skräppost i ens personliga adress eftersom man bara använder den med riktiga människor. Denna separationsmetod är giltig för varje kontotyp man har. Google, till exempel, tillåter anslutningen till olika Gmail-konton i en webbläsare och många webbplatser använder Google som åtkomstpunkter.

incognito mode

Medan det är bekvämt betyder det att om ett av kontona attackeras kommer de andra konton som är kopplade till den att bli attackerade. Vidare så bör man även se till så att man surfar inkognito på nätet. Det är faktiskt få personer som vet om detta alternativ och den bör göras mer hörd. Enligt tidigare Google-direktör Eric Schmidt, bortom reklam, kan internethistoriken så småningom användas som bevis i domstolsrum och andra domstolsförfaranden. Ett sätt att skyddas mot sådan spårning är att använda Inkognito-läget som tillhandahålls av Chrome-webbläsaren. Detta gör en anonym användare av de webbplatser man har tillgång till och det blir svårt för utomstående att förstå att detta kommer från en viss dator.

Fler användbara råd

Det finns ingenting som heter ”online hemligheter”. Man bör inte skriva någonting i ett e-postmeddelande eller på Google som kan innehålla personuppgifter eller något som inte borde vara offentligt. Allt som sägs “online” är detekterbart. För känsliga frågor som ekonomiska eller medicinska problem är det bättre att gå direkt till en läkare eller finansinstitut. Man kan dock använda alternativa verktyg. E-postadressleverantörer, till exempel Protonmail, kräver inte personlig information och skyddar ens information genom att kryptera e-postmeddelanden tills de kommer i mottagarens brevlåda. Våra personuppgifter har blivit så värdefulla att många varumärken kräver mer information än vad de behöver, till exempel födelsedagar eller personnummer.

platsspårning

Varumärken försöker också utnyttja personuppgifter, till exempel hemadresser, för att visa vilka tjänster man kan använda eller skicka riktade annonser. Även om detta kan verka ganska ofarligt används samma tekniker för att identifiera vem man är. De flesta webbläsare (och telefoner) tillåter användningen av platsinformation och även detta är något som man borde vara försiktig med. Vidare är det även bra att avvisa cookies så mycket som möjligt för att undvika och blockera spårningsenheter. Genom att blockera cookies så blir det svårare för annonsörer att spåra sidorna man besöker och ens användarnamn. Utöver den enorma störningen leder online-annonser till allvarliga brott mot privatlivet. Exempelvis använder vissa företag “döva ljud” för att kommunicera med ens dator. Det betyder inte bara att de spårar en verksamhet från webbplats till webbplats, men också från dator till dator.

Related Post

LuftvapenLuftvapen

Att skjuta finner många roligt, utmanande och spännande. Luftvapen är perfekt för den som vill träna och tävla på sitt sikte i realistiska miljöer. Luftvapen likna till stor del riktiga