Olika slags av överfallsskydd

Det finns flera olika sorters av överfallsskydd, ett överfallsskydd kan vara en väldigt bra praktiskt grej att ha med sig i dagens samhälle. Många människor känner en stor oro när man är ute och går mitt i stan, skogen och i princip överallt. Det är såklart helt naturligt att känna sig rädd och är ute på en promenad i t.ex.

Göteborgs stad när man är ensam. I en värld där det sker misshandel, våldtäkter, rån etcetera så kan det vara väldigt läskigt och skrämmande, men det behöver inte vara fullt så obehagligt då man kan skydda sig på flera olika sätt. Det är givetvis fortfarande obehagligt och man kan utsättas för skada men det finns verktyg för att göra sig själv kapabel till att utföra självförsvar. I första hand tänker man på att man detta är mer till för kvinnor men det är inte helt sant, då även oskyldiga män råkar även väldigt illa ute till, i synnerhet vid misshandel och rån. Allt detta sker dock inte bara när man är ensam ute på stan, utan många fall sker vid sitt eget hem. Det har visats att överfall sker relativt ofta med sin partner i sitt eget boende. Även i sitt eget hem finns det skydd man kan ta tillvara på och köpa in. Det går även att börja i kampsport med självförsvar, men detta upplever många inte är den rätta vägen att gå för en även om man utsätts för fara. Dels för att personen som överfaller kan vara mycket mer fysiskt starkare, men även för att det inte är alla som har tid att utöva kampsport. Som tur är finns det alternativ även för den som inte är sugen på kampsport.

Överfallsskydd

Det finns flera olika men ett utav dom är “Mysafety överfallslarm”. Den har ett larm som aktiveras direkt när man trycker på knappen, den låter över cirka 140 decibel, vilket är i princip öronbedövande. Den har även en inbyggd ficklampa som kan vara väldigt bra att ha om man är ute och går ensam på kvällen. Ett annat skydd man kan ha är försvarsspray, det kan man ha om en person försöker angripa dig så kan man ta upp den och spruta personen i ögonen. Personen kommer inte kunna se någonting och kommer ha en fruktansvärd smärta i ögonen, det kommer vara i princip omöjligt för personen att utföra sitt överfall och man kommer hinna springa därifrån och ringa snuten. Det finns flera olika sorters överfallslarm och försvarsspray. Det behöver inte vara just ett överfallslarm som låter 140 decibel utan finns flera olika man kan välja, en fördel med att ha det så högt är att folk som är i närheten kommer garanterat att höra larmet. Vid pepparspray så kan man även välja så att strålen man skjuter ut blir till färg, färgen kommer vara extremt svår att få bort inom de närmsta timmarna och har en person nyss försökt attackerat sitt offer och offret har lyckats spruta honom i ögat med färg så kommer även polisen ha större möjlighet att få fast personen.

Related Post