Larmat hushåll

När det kommer till det egna hemmet kan man inte vara nog försiktig, här har vi våra mest älskade ägodelar som inte bara är värda något pengamässigt utan för det mesta så har det ett affektionsvärde på oss. Säg att någon bryter sig in och stjäl din nyinköpta tv, det svider något i en men det orsakar långt ifrån samma smärta som förlusten av ett föremål vilket vi fått från någon som betyder mycket för oss. Kanske har en kär släkting som gått bort gett oss ett smycke eller en sak i arv som betyder mer för oss än det kanske skulle kosta, det skulle göra väldigt ont i själen att få en sådan sak bestulen.

Känslomässigt värde

Som tur är finns det försäkringar som täcker värdet av det som blivit bestulet, men för att kompensera detta är ett bra hemlarm något att investera i. Intrånget av en främmande människa i ens hem kan skapa ett stort obehag, därför är ett larm kopplat till en larmcentral en bra satsning och här finns det mängder att välja mellan. Både stora och små bolag erbjuder paketlösningar för privatpersoner och nu för tiden vill fler och fler ha ett larm som de kan se i mobilen och sköta från en app.

Kodlås och appar

Själv har jag ett villalarm från Verisure, anledningen till att jag valde just detta var för att larmutrustningen blir friköpt istället för hyrd som hos tillexempel Sector Alarm. Dessutom hade jag installerat ett kodlås till huset istället för ett vanligt nyckellås, och detta gick att koppla till Verisures larm. Tillsammans utgör dessa två ett larm som kan skötas helt och hållet från mobilen, man kan låsa och låsa upp ytterdörren, larma och larma av. Väljer man dessutom att köpa till andra komponenter från Verisure kan man tända och släcka lampor med bara en tryckning på telefonen

Kodlås och appar

Krav att ställa

Men detta är så klart inte det enda larmbolag som är värt att använda sig utav, det viktigaste är att larmbolaget är certifierat och i Sverige har vi 5 sådana att välj mellan. Verisure är så klart ett av dem tillsammans med G4S, Sector, Securitas och Svenska Alarm. Dessa uppfyller alla de kriterier man bör ha när det kommer till valet. Ett larmbolag bör vara medlemmar i branschorganisationen Säkerhetsbranschen, då kan man vara säker på att ledningen, ekonomin och servicenivån granskas så de håller de krav som ställs för att få vara medlem. Dessutom bör installatörer av larm vara godkända av polis så man kan säkerhetsställa nivån på installationerna. Larmutrustningen skall vara testad för att uppnå de normer och regler vi har i Sverige, ett SBSC intyg och rekommendation från SSF är två saker att titta efter.

Krav att ställa

Kostnaden avgör

Sist men kanske en av de mest avgörande faktorerna har vi priset. Vill du betala samma månadskostnad varje månad framöver bör du välja ett hyrlarm, detta ger dig samma kostnad månad efter månad. Kan du istället tänka dig att betala lite mer till en start och sedan gå ner till en bråkdel av kostnaden för ett hyrlarm så är det bättre att välja ett larm där du själv äger utrustningen men betalar en summa för tjänsterna som bolaget tillhandahåller.

Related Post