Allt om kassaskåp

0 Comments 10:26 f m

För att skydda sina värdesaker lite extra så kan man skaffa sig ett kassaskåp där man kan förvara det man är rädd om. Antingen hemma eller på till exempel en bank. Det finns olika sorters kassaskåp, olika stora och olika sätt att hålla dem låsta. Det som de alla har gemensamt – se till att obehöriga inte får tillträde.

Hur väljer man rätt?

Det finns så många olika varianter på kassaskåp och det är svårt att veta vilka som är bra. Olika skåp skydda olika mycket. Om det man tänkt förvara är väldigt värdefullt så är det bäst att man väljer ett bra kassaskåp som man kan lita på. För att man ska kunna lita på att ett skåp är bra så ska de vara märkta, då är det ett certifierat skåp. Märkningen som den ska ha är standard, vilken nivå av säkerhet den har och till sist vilken organisation som har certifierat skåpet. Många skåp är också skyddade mot brand.

Det finns som tidigare nämnt flera olika typer av skåp. Det beror helt på vad syftet är med skåpet. Några av de skåptyper som finns är värdeskåp, vapenskåp, värdeförvaringsskåp, kassaskrin och dokumentskåp.

Om man är intresserad av att köpa ett kassaskåp men inte är säker på vart man ska köpa för att få ett bra skåp så kan man vända sig till försäkringsbolagen. Det finns de som säljer kassaskåp av olika typer. Ett av dessa försäkringsbolag är IF, som har en säkerhetsbutik där man kan se om man hittar ett kassaskåp som passar. De tipsar om vilken typ av skåp som man kan välja bland beroende på vad man har för syfte med skåpet. Om man till exempel ska förvara en mindre mängd smycken och dokument så är ett brand-och stöldskåp att rekommendera. Om man däremot ska låsa in en större mängd smycken och kontanter så bör man skaffa ett värdeskåp.  Där kan man även se vilka typer av skåp som finns och vilka som är stöld respektive brandskyddade.

Nyckel eller kod?

Det vanligaste man använder är nyckel men det finns även kodlås som är olika avancerade. Det som är lite mer avancerade kan ha flera olika koder, ett så kallat administratörkod och därunder några användarkoder. Det finns även de lås som kräver att man är två som öppnar med olika koder. Några lås går bara att öppna under vissa tider, så kallat schemaöppning. Ett smidigt sätt att kunna kontakta larmcentralen är ett så kallat tyst alarm. Det innebär att larmcentralen kontaktas om användaren slår in en siffra framför den kod man har. Detta krävs så klart att man är uppkopplad till larmcentralen.

Det är aldrig fel att köpa ett kassaskåp. Det är som så mycket annat många alternativ som finns men det finns många kunniga man kan rådfråga. Eller helt enkelt kolla på internet där det finns mycket tips och tester som man kan läsa på. Det är en investering som man har god nytta av. Man ska ta hand om sina saker innan en tjuv väljer att ta hand om dem istället.

Related Post